İsrail İran'da yoğun bombardımanlarını sürdürüyor

İsrail sabah saatlerinden bu yana İran'ın batı kesimlerinde şiddetli saldırılar gerçekleştirdi.

ABD ve İsrail'in İran'a karşı başlattığı saldırılarda 16'ncı güne girildi.

İsrail ordusu, Pazar günü İran'ın batısında geniş çaplı bir saldırı dalgası başlattığını söyledi.

Ordu, yaptığı açıklamada, "Kısa süre önce İsrail ordusu, İran'ın batısında İran terör rejiminin altyapısını hedef alan geniş çaplı bir saldırı dalgasına başladı" ifadelerine yer verdi.

Öte yandan İsrail ordusu, cumartesi günü Tahran'da düzenlenen bir saldırıda iki üst düzey İranlı istihbarat yetkilisini öldürdüğünü öne sürdü.

Bu saldırı, 28 Şubat'ta suikastla öldürülen eski istihbarat başkanının yerine geçmelerinden sadece birkaç gün sonra gerçekleştirildi.

İsrail, Abdullah Celali-Nasab ve Amir Şeriat olarak söz edilen iki kişinin, İran ordusunun merkezi operasyon komutanlığı olan Hatemu'l Enbiya Karargahı'nın istihbarat direktörlüğünde üst düzey yetkililer olduğunu iddia etti.

İsrail ordusu, iki ismin cuma günü öldürüldüğünü savundu.

İran'dan konuya ilişkin bir açıklama gelmedi.

Kaynak: Mepa News

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.

Haberler Haberleri