İsrail, işgal ettiği Batı Şeria'ya 1355 konut daha inşa edecek

İsrail Batı Şeria'ya Yahudi yerleşimciler için 1355 ilave konut inşa edileceğini açıkladı. En son Ağustos'ta 2 bini aşkın konutun inşasına başlanmıştı.

İsrail İskan Bakanlığı 1967'den bu yana işgal altında bulunan Batı Şeria'da Yahudi yerleşimciler için 1355 konut daha yapılacağını açıkladı.

Planlanan konutların ihale kararı yayınlandı. Geçtiğimiz Ağustos ayında Batı Şeria'da Yahudi yerleşimciler için inşa edileceği açıklanan 2 bini aşkın konutun hemen ardından verilen bu karar tepki çekti.

Birleşmiş Milletler'e göre Filistin sınırları içerisinde sayılan ancak İsrail işgalinde bulunan Batı Şeria'da İsrail tarafından yerleştirilen 475 bin Yahudi yerleşimci yaşıyor. Bu yerleşimcilerin konut ve arazileri İsrail tarafından gasp yoluyla Filistinlilerden alınıyor. Yahudi yerleşimciler Batı Şeria'da silahlı bir şekilde gezip sık sık Filistinlilere çeşitli saldırılar düzenliyorlar.

Yahudi yerleşimcilerin bu şekilde Batı Şeria'ya yerleştirilmesi başından itibaren dünyadan yoğun tepki çekiyor. Ancak genişleyerek devam eden işgal politikasını durdurmaya yönelik herhangi bir yaptırımın uygulanmaması, bu konuda İsrail'i daha da cesaretlendiriyor.

Kaynak: Mepa News

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.

Haberler Haberleri