Lübnan Sağlık Bakanlığı, Salı günü İsrail'e ait insansız hava araçlarının Lübnan'ın güneyinde bir aracı hedef alması sonucu üç kişinin öldüğünü açıkladı.
Bakanlığın Halk Sağlığı Acil Operasyon Merkezi tarafından yapılan basın açıklamasında İsrail saldırısının Nebatiye bölgesindeki Kefedcel kasabasında gerçekleştiği belirtildi.
Lübnan Ulusal Haber Ajansına göre, İsrail saldırısı sonucu hedef alınan araçta bulunan kişiler olay yerinde öldü.
Yerel kaynaklar hedef alınan araçta Hizbullah mensuplarının olabileceğini aktarıyor.
İsrail ordusu ise şu ana kadar saldırıyla ilgili bir açıklama yapmış değil.
Ajans, İsrail insansız hava araçlarının bu sabahtan beri Nebatiye üzerinde uçuş gerçekleştirdiğini kaydetti.
Lübnan'da İsrail ile Hizbullah arasındaki ateşkesin yürürlüğe girdiği 27 Kasım'dan bu yana İsrail en az 3.000 ihlalde bulundu ve resmi verilere göre en az 209 kişinin ölümüne ve 504 kişinin yaralanmasına neden oldu.
İsrail ordusu ateşkes anlaşmasına aykırı olarak güney Lübnan'dan kısmi bir çekilme gerçekleştirirken, son savaşta ele geçirdiği beş tepeyi işgal etmeye devam ediyor.
İsrail 8 Ekim 2023'te Lübnan'a karşı bir saldırı başlattı ve bu saldırı 23 Eylül 2024'te tam ölçekli bir çatışmaya dönüşerek 4.000'den fazla kişinin ölümüne, yaklaşık 17.000 kişinin yaralanmasına ve yaklaşık 1,4 milyon kişinin yerinden edilmesine neden oldu.
Kaynak: Mepa News, Ajanslar