İsrail Lübnan'da düzenlediği son saldırıda Filistin Halk Kurtuluş Cephesi'ni hedef aldı

Üst düzey FHKC yetkilisi Mervan Abdul-Al sosyal medya üzerinden yaptığı bir paylaşımla Vişah ve koruması Müfid Hüseyin'in ölümünü doğruladı.

İsrail'in Lübnan'ın doğusuna düzenlediği hava saldırısında, aralarında Filistinli bir grubun üst düzey bir üyesi ve korumasının da bulunduğu çok sayıda kişinin Suriye'ye gidiş yolunda öldüğü bildirildi.

Gruptan yapılan açıklamada, Perşembe günü öğleden sonra Lübnan'ın Masna sınır kapısı yakınlarında düzenlenen hava saldırısında Filistin Halk Kurtuluş Cephesi (FHKC) merkez komite üyesi Muhammed Vişah'ın öldüğü belirtildi.

Üst düzey FHKC yetkilisi Mervan Abdul-Al sosyal medya üzerinden yaptığı bir paylaşımla Vişah ve koruması Müfid Hüseyin'in ölümünü doğruladı.

Abdul-Al, “Değerli ruhlarını özgürlük için veren en sadık yoldaşlardan ikisini kaybettik” diye yazdı.

Lübnan'ın devlet tarafından işletilen Ulusal Haber Ajansı, ülkenin doğusuna yapılan hava saldırısında altı kişinin öldüğünü ve 10 kişinin yaralandığını belirtti, ancak kurbanların kimliklerini açıklamadı.

İsrail geçtiğimiz Eylül ayında Beyrut'ta bir apartmana düzenlediği hava saldırısında üç FHKC üyesi öldürülmüştü.

Bir FHKC yetkilisi, Vişah'ın gruptaki diğer yetkililerle görüşmek üzere Lübnan'da bulunduğunu ve hava saldırısı gerçekleştiğinde Suriye'ye dönmekte olduğunu söyledi. Yetkili, medyaya konuşma yetkisi olmadığı için isminin açıklanmaması koşuluyla konuştu.

FHKC'den yapılan açıklamada Vişah'ın 1954 yılında Gazze Şeridi'nde dünyaya geldiği ve 1973 yılında Filistinli gruba katıldıktan kısa bir süre sonra beş yılını İsrail hapishanelerinde geçirdiği belirtildi.

Solcu ve laik bir yönetimi benimseyen FHKC uzun yıllar boyunca Filistin Kurtuluş Örgütü'nün, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'ın El Fetih grubundan sonra en büyük ikinci üyesi oldu.

İsrail ateşkes anlaşması yapılmasına rağmen Lübnan'da hava saldırıları gerçekleştirmeye ve ülkenin güneyindeki beş noktayı işgal etmeye devam ediyor.

Kaynak: Mepa News

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.

Haberler Haberleri