İsrail Lübnan'da yeni bir kara harekatına hazırlanıyor

İsrail medyası, ordunun Lübnan topraklarında yeni bir kara harekatı hazırlığı içerisinde olduğunu ifade etti.

İsrail gazetesi Yedioth Ahronoth'un Cuma günü yayınladığı bir habere göre İsrail güçleri Lübnan'da yeni bir kara harekatına hazırlanıyor.

Gazete, planın Lübnan genelinde yeni bir hava saldırısı dalgasıyla başlayacağını ve İsrail'in Bekaa Vadisi ve Beyrut'taki yerler de dahil olmak üzere Hizbullah'ın silah üretimiyle bağlantılı olduğunu iddia ettiği yerleri hedef alacağını söyledi.

Gazete ayrıca Hizbullah'ın elit birimi "Rıdvan Gücü"nün saldırı yeteneklerini yeniden inşa ettiğini ve sınıra yakın bölgelere geri döndüğünü iddia ediyor.

Söz konusu haberler, İsrail'in bölgede Hizbullah'a yönelik suçlamalarının ve hava saldırılarının yoğunlaştığı bir döneme denk geldi.

Öte yandan İsrail güçleri bölgede sınırlı kara saldırılarına da devam ediyor.

İsrail ordusu bu hafta başında 769. Tugay'a bağlı askerlerin Hula köyünde birkaç binayı yıktığı bir saldırıyı kamuoyuna duyurdu.

İsrail "binaların Hizbullah tarafından kullanıldığını ve içinde eski patlayıcı düzenekleri bulunduğunu" iddia etti. Bölge sakinleri ise İsrail ordusunu "güvenlik" kisvesi altında sivil yerleşimleri tahrip etmekle suçluyor.

Lübnan'da İsrail ile Hizbullah arasındaki çatışmalar geçtiğimiz yılın Kasım ayında ABD ara buluculuğundaki ateşkesle sona ermişti.

Buna rağmen İsrail, ateşkesten bu yana beri Lübnan'a sıklıkla hava saldırıları düzenliyor. Saldırılarda aralarında yaklaşık 200'ü Hizbullah üyesi ve yaklaşık 100 sivilin de bulunduğu 300'den fazla kişi yaşamını yitirdi.

İsrail ayrıca bölgedeki beş noktada işgalini sürdürüyor.

Kaynak: Mepa News

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.

Haberler Haberleri