İsrail Lübnan'ı yasaklı silahlarla vurmayı sürdürüyor

İsrail'in Lübnan'ın güneyindeki köyleri yasaklı fosfor bombalarıyla vurduğu bildirildi.

İsrail, ateşkes anlaşmasına rağmen Lübnan'a yönelik saldırılarını sürdürüyor.

Lübnan'ın güneyinde yıkımlara ve askeri yığınağa devam eden İsrail ordusu, aynı zamanda bölgede bombardımanlar da gerçekleştiriyor.

Lübnan Ulusal Haber Ajansı, İsrail savaş uçaklarının yerel saatle 01.00 sularında Yukarı Nebatiye çevresine füze saldırıları düzenlediğini bildirdi.

Saldırılar, çevredeki kasabalardan duyulan şiddetli patlamalara yol açtı.

Devlet ajansına göre Yarun, Harun ve Bint Cubeyl bölgeleri ise fosfor bombalarıyla hedef alındı.

Fosfor bombalı saldırıların ardından bölgedeki zeytinlik ve çamlık alanlarda büyük yangınlar çıktı.

İsrail Lübnan'da daha önce de fosfor bombasıyla saldırılar gerçekleştirmişti.

Beyaz fosfor içeren mühimmatlar binaları yakabiliyor ve insan etini kemiğe kadar eritebiliyor. Beyaz fosfor saldırısında yaralanan bir kişi, yanıkları küçük olsa bile enfeksiyon riskinin yanı sıra organ ve solunum yetmezliği riski altında bulunuyor.

Kaynak: Mepa News

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.

Haberler Haberleri