İsrail Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta şiddetli bombardımanlar düzenledi

İsrail ordusunun Lübnan'ı hedef alan saldırılarının sürdüğü bildirildi.

Lübnan medyası, İsrail'in cuma günü erken saatlerde Beyrut'un güney banliyölerine yönelik bombardıman düzenlediğini bildirdi.

Patlama sesleri duyulan bölgeden dumanlar yükseldi.

Lübnan'ın resmi Ulusal Haber Ajansı, şafak vakti güney banliyölerdeki Tahvitet el Gadir bölgesine İsrail uçaklarının bir saldırı düzenlediğini aktardı.

İsrail'in daha önce yaptığının aksine cuma günkü saldırı öncesinde herhangi bir tahliye uyarısı yayınlanmadı.

Saatler sonra İsrail ordusu sözcüsü Avichay Adraee, Hizbullah'a yönelik yakın bir saldırı uyarısında bulunarak güney Lübnan'daki Secud köyü sakinlerine Zehrani Nehri'nin kuzeyine tahliye çağrısı yaptı.

Lübnan makamlarına göre 2 Mart'tan bu yana İsrail saldırıları 121'i çocuk olmak üzere en az 1116 kişinin ölümüne yol açtı.

Saldırılarda bir milyondan fazla kişi de yerinden edildi.

Kaynak: Mepa News

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.

Haberler Haberleri