İsrail saldırıları Lübnan'da can almaya devam ediyor

İsrail'in Lübnan'da düzenlediği hava saldırısında bir kişi hayatını kaybetti.

İsrail'in Cuma günü Lübnan'ın güneyine düzenlediği saldırıda bir kişinin öldüğü bildirildi. İsrail ordusu öldürülen kişinin Hizbullah yetkilisi olduğunu öne sürdü.

Lübnan Sağlık Bakanlığı Cuma günü yaptığı açıklamada İsrail'in Beraşit köyünde bir araca düzenlediği saldırıda bir kişinin öldüğünü bildirdi.

İsrail ordusu, İsrail sınırı yakınlarındaki saldırıda "Hizbullah'ın Bint Cibeyl bölgesi personel sorumlusunu ortadan kaldırdığını" iddia etti.

Açıklamada söz konusu kişinin "Güney Lübnan'ın Bint Cibeyl bölgesindeHizbullah'ın faaliyetlerini yeniden hayata geçirme çalışmalarında bulunduğu" belirtildi. Perşembe günü de İsrail, "Hizbullah'ın silah depolarını ve bir roketatarını vurduğunu" ve "Lübnan'ın güneyinde bir Hizbullah mensubunu ortadan kaldırdığını" iddia etmişti.

İsrail ile Hizbullah arasında bir yılı aşkın süredir devam eden çatışmaları sona erdirmeyi amaçlayan Kasım ayındaki ateşkese rağmen İsrail Lübnan'a yönelik saldırılarına devam ediyor.

Ateşkes anlaşması uyarınca Hizbullah, savaşçılarını Litani Nehri'nin kuzeyine, İsrail sınırından yaklaşık 30 kilometre geriye çekecekti.

İsrail'in de bu kapsamda askerlerini ülkeden tamamen çekmesi gerekiyordu. Ancak İsrail, askerlerini Lübnan'ın güneyindeki beş noktada tutmaya devam etti.

Kaynak: Mepa News

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.

Haberler Haberleri