Japonya'dan İran ile ABD arasında arabuluculuk teklifi

Japonya hükümeti, İran'la köklü ilişkileri olduğunu belirterek İran ile ABD arasında arabuluculuk yapmak istediklerini bildirdi.

Japonya Hükümeti Sekreteri Yardımcısı Yasutuşi Nişimura, Tokyo'nun İran ve ABD ile iyi ilişkilere sahip olması nedeniyle, bu iki ülke arasında arabuluculuk yaparak, nükleer anlaşmayı korumak istediklerini açıkladı.

Japan Times'de yayınlanan habere göre, Japonya Hükümeti Sekreteri Yardımcısı gazetecilerle düzenlediği basın toplantısında yaptığı açıklamada, 'İran'la çok köklü ilişkilerimizi kullanarak, bölgede barış ve istikrarın sağlamlaşmasından yanayız' dedi.

İran'ın resmi haber ajansı IRNA'nın haberine göre, Tahran'ın nükleer anlaşmadan çekilmediği yönündeki açıklamasına değinen Nişimura, İran'ın hala bu uluslararası sözleşmelere uyduğunu ve Tokyo'nun İran'ın planlarını dikkatle izlediğini kaydetti.

Japonya'nın sürekli nükleer anlaşmayı desteklediğinin altını çizen Japon yetkili, Trump'ın anlaşmadan çekilmesinin ardından AB ülkeleri ile birlikte bu anlaşmanın tehlikeye atıldığı konusunda uyarıda bulunduğunu dile getirdi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.

İlgili Haberler

İran Japon bankalarında takılı kalan petrol parasını istiyor
Japonya Ortadoğu'ya 270 asker gönderiyor
Trump Fransa'nın İran ile arasında arabuluculuk teklifini reddetti

Haberler Haberleri