Japonya'dan Rusya ve Çin'e karşı savaş ekipmanı hamlesi

Japonya, bölgede güçlenen Çin ve Rusya ordusuna karşı askeri gücünü artırmak için harekete geçti.

Tokyo yönetimi gelişmiş hayalet uçaklara, uzun menzilli füze ve diğer savaş ekipmanlarına yönelik harcamaları hızlandıracağını açıkladı.

Hükümet tarafından onaylanan 10 yıllık savunma programı taslağında "ABD dünyanın en güçlü ülkesi olmaya devam ediyor ancak bölgede güçlenen Çin ve Rusya ile stratejik rekabetin öneminin farkındayız." ifadelerine yer verildi.

Beş yıllık satın alma planına göre de Japonya halihazırda sipariş ettiği 42 jetin yanı sıra 4 milyar dolar değerinde 45 adet Lockheed Martin Corp F-35 almayı planlıyor.

Japonya ordusunun iki helikopter gemisi Izumo ve Kaga F-35B operasyonları için modifiye edilecek. Japonya'nın İkinci Dünya Savaşı sırasında kullandığı savaş gemileri kadar büyük olan helikopter gemisi Izumo 248 metre uzunluğunda.

Japonya bölgesel tehditlere karşı önlem alıyor

Kuzey Kore henüz nükleer ve füze programlarını iptal etme taahhüdünü yerine getirmezken dünyanın ikinci en büyük ekonomisi olan Çin ise Japonya kıyısına yakın bölgede sınırı korumak için daha fazla gemi ve uçak konuşlandırıyor.

Japon hava savunmalarını soruşturmaya devam eden Rusya da pazartesi günü yaptığı açıklamada İkinci Dünya Savaşı'nın sonunda Japonya'dan alınan bir kuzey adasında askeri birlikleri için yeni kışlalar inşa ettiğini bildirdi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.

İlgili Haberler

İkinci Dünya Savaşı'ndan beri kriz sebebiydi: Japonya iki adayı Rusya'ya bırakıyor
Japonya'nın başkenti Tokyo'da bir araç kalabalığın arasına daldı
Japonya'dan hipersonik füze hamlesi

Haberler Haberleri