Fotoğraf: Arşiv
Karadeniz’de İstanbul Boğazı yakınlarında seyreden bir ham petrol tankerine insansız hava aracıyla saldırı düzenlendiği bildirildi.
NTV’nin haberine göre, Sierra Leone bayraklı “Altura” adlı tankere, Rusya’nın Novorossiysk Limanı’ndan yaklaşık 1 milyon varil ham petrol yükledikten sonra Karadeniz’de seyir halindeyken, Boğaz’a yaklaşık 15 deniz mili (28 kilometre) mesafede drone isabet etti.
Saldırı sonucu geminin köprüüstünde patlama meydana geldiği, makine dairesine su girdiği belirtildi.
Tankerin yardım çağrısı üzerine Türk Sahil Güvenliği’ne ait bir bot ile acil müdahale gemisinin bölgeye sevk edildiği kaydedildi.
Türk şirketi Beşiktaş Denizcilik’e ait olduğu belirtilen tankerde bulunan 27 mürettebatın güvende olduğu ve olayda can kaybı yaşanmadığı bildirildi.
Gemi takip verilerine göre Avrupa Birliği ve İngiltere yaptırımları listesinde yer alan tanker, Karadeniz’de seyrine devam edemeyerek yardım bekledi.
Saldırının kim tarafından gerçekleştirildiğine ilişkin resmi bir açıklama yapılmadı. Yetkililer olayla ilgili inceleme başlatıldığını bildirdi.
Kaynak: Mepa News