Kılıçdaroğlu'nun yürüyüşüne dair endişeler artıyor: Türkiye yeni bir Gezi'yi kaldırmaz

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun başlattığı Adalet Yürüşü ile ilgili yazdı.

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi'nin "AK Parti'nin Kılıçdaroğlu kaygısı'" başlıklı yazısında konuya ver verdiği kısım şu şekilde:

"Şunu net olarak ifade edeyim ki, Kılıçdaroğlu'nun yürüyüşünün akıbetinin 27 Mayıs'la kıyaslanmasını doğru bulmam. CHP lideri, meşru bir iş yapıyor. Ancak dikkatli olmalı. Bu tür uzun yürüyüşlerin nasıl başladığına değil, nasıl sonuçlanacağına bakmak gerekiyor. Gezi olayları da üç-beş ağaç işi olarak başlamıştı. Ancak örgütler işin içine girince amacından saptı. Örgütlerin sızması konusunda dikkatli ve yürüyüşün meşruiyetine gölge düşürmeme konusunda özenli olunmalı."

"AK Parti yöneticileriyle konuşuyorum. Yürüyüşün amacından saptırılması konusunda endişeleri var. Yürüyüşün amacından sapmaması için Kılıçdaroğlu, bir çaba gösteriyorsa, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, ondan on kat daha fazla dikkatli. Örgütlerin, Kılıçdaroğlu'na yönelik bir provokasyondan kaygı duyuluyor. O nedenle sıkı güvenlik önlemleri alınmış durumda. İstanbul'a yaklaştıkça güvenlik önlemleri iki katına çıkarılacak. İşin bir de devleti ilgilendiren boyutu var. Gezi olaylarını çığırından çıkaran zabıtaların çadırları ateşe vermesi olmuştu. CHP'nin özenli, iktidarın ise dikkatli olması gerekiyor. Türkiye yeni bir Gezi'yi kaldırmaz."

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.

Haberler Haberleri