Koronavirüs: ABD'de 26 günde 63 bin kişi öldü

Dünyada koronavirüsten en çok etkilenen ülke olarak gösterilen ABD'de son 26 gün içerisinde toplamda 63 bin kişi koronavirüs nedeniyle yaşamını yitirdi.

Dünyada koronavirüsten en çok etkilenen ülke olarak gösterilen ABD'de son 26 gün içerisinde toplamda 63 bin kişi koronavirüs nedeniyle yaşamını yitirdi.

CNN International'in aktardığı habere göre, Aralık ayı ABD için salgın boyunca en ölümcül ay oldu.

Bu ayın son 26 gününde 63 binden fazla kişinin koronavirüs sebebiyle öldüğü açıklandı.

Yalnızca geçtiğimiz gün 24 saat içerisinde 118 binden fazla kişi de koronavirüs nedeniyle hastaneye kaldırıldı.

Ülkede uzun süredir günlük 200 bin vaka ve 2 bin ölüm seviyeleri aşılmış durumda. Son aylardaki protestolar ve seçim sürecinin salgının yayılmasını hızlandırdığı ifade ediliyor.

Şimdiye kadar 343 binden fazla kişinin koronavirüs nedeniyle öldüğü ülkede toplamda 19 milyon 781 bin 718 koronavirüs vakasına rastlandı.

Aşılamanın ilerleyen günlerde hızlanacağı ifade edilirken, Washington Üniversitesi Sağlık Ölçme ve Değerlendirme Enstitüsü'nün tahminlerine göre, önümüzdeki iki ayda 193 bin kişi daha koronavirüs nedeniyle yaşamını yitirebilir. Bu tahminler gerçekleşirse bir yıl içerisinde ABD'de koronavirüs sebebiyle ölenlerin sayısı 530 bini geçmiş olacak.

Kaynak: Mepa News

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.

İlgili Haberler

ABD'de bir günde 4 bin 402 kişi koronavirüsten öldü

Haberler Haberleri