Koronavirüs: Dünyada hayatın normale dönmesi 7 yılı bulabilir

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgınında normale dönüşün küresel boyutta 7 yılı bulabileceği ifade ediliyor.

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgınında normale dönüşün küresel boyutta 7 yılı bulabileceği ifade ediliyor.

Amerikan Bloomberg kanalının aktardığı rakamlara göre, aşılama bugünkü hızıyla devam ederse, küresel sürü bağışıklığının kazanılması 7 yılı bulabilir.

Uzmanlar, sürü bağışıklığı için dünya nüfusunun yüzde 75'inin aşı olması gerektiği görüşünde. Bloomberg, en hızlı aşılmayı yapan İsrail'in 2 ay içerisinde, ABD'nin ise 2020 itibariyle sürü bağışıklığını kazanabileceğini belirtti. İsrail'in 2 ay içinde nüfusun yüzde 75'ini aşılayacağı tahmin ediliyor.

Bloomberg'in modellemesine göre aşı konusunda başarılı diğer ülkelerden İngiltere'nin ise 6 ay içinde normalleşmeye başlayabileceği düşünülüyor.

Türkiye'nin 2.5, Almanya'nın 3.5, Belçika ve Hollanda'nın ise 4 yıl sonra sürü bağışıklığını kazanabileceği belirtiliyor.

Tüm dünyada ise bu sürecin, aşılama bu hızla sürerse 7 yıl alacağı aktarılıyor.

Ancak teknolojik ve lojistik gelişmeler paralelinde söz konusu sürenin kısalması bekleniyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.

İlgili Haberler

Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Akın uyardı: İstanbul koptu gidiyor
Bakan Koca cevapladı: Koronavirüs kısıtlamaları ne zaman esnetilecek?

Haberler Haberleri