Kuzey Kore ve Esed rejimi arasında kimyasal işbirliği

BM bilirkişi heyeti, Kuzey Kore'nin kimyasal silah ve balistik füze programları üzerinde Suriye rejimi ile çalışıyor olabileceğini duyurdu.

Birleşmiş Milletler'de (BM) oluşturulan bir bilirkişi heyeti, Kuzey Kore'nin kimyasal silah ve balistik füze programlarını Beşşar Esed rejimi ile iş birliği içinde geliştiriyor olabileceğini ileri sürdü.

Pyongyang yönetimine karşı yaptırımların uygulanmasını izlemekle görevli 8 üyeli heyetin yayımladığı raporda, heyet, Kuzey Kore ile Esed rejimi arasında "yasaklanmış kimyasal, balistik füze ve konvansiyonel silah" programları ile Suriye'nin scud füzeleri, karadan havaya füze ve füze savunma sistemlerinin bakımı ve onarımı konusunda iş birliği içerisinde olduğuna yönelik istihbaratları incelediği belirtildi.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.

Haberler Haberleri