Las Vegas saldırısının faili hakkında gizem devam ediyor

ABD, Las Vegas’ta gerçekleşen, 60 kişinin ölümüne sebep olan kanlı saldırının faili Stephen Paddock’u bu katliama teşvik eden etkenleri tartışıyor.

ABD, Las Vegas’ta gerçekleşen 60 kişinin ölümüne ve yüzlerce kişinin yaralanmasına sebep olan kanlı saldırının faili Stephen Paddock’u bu katliama teşvik eden etkenleri tartışıyor. Her gün, gizemli karakteri ve yaşamı hakkında daha fazla şey ortaya çıkmakta. Gerçek saldırı etkenleri hala açıklanamadı.

Bir ABD’li yetkili Reuters’e verdiği demeçte, polise göre “Las Vegas katili” olarak tanımlanan adamın psikolojik sorunlarla dolu bir geçmişi olduğuna inanmak için birçok neden olduğunu belirtti.

CNN tarafından yayınlanan bilgiye göre, Paddock günlük 10 ila 14 saat arasında değişen periyotlarda sanal kumar oynamakta ve ABD Vergi Dairesi muhasebe sektöründe çalışması nedeniyle, hesaplamalar yapmaya ve aklından rakamlarla ilgili algılar oluşturma kabiliyetine sahipti. Online oyuna başlamadan önce yöntemini çözmeye çalışıyordu. Aynı şekilde emlak sektöründe çalışması nedeniyle, Paddock’un akrabaları ve arkadaşları arasında zeki olduğu ve kumardan çok para kazandığı biliniyordu. Ancak, 1982’den beri depoladığı silahlarla karmaşık bir plan dahilinde gerçekleştirdiği saldırıya onu iten sebebin ne olduğu hala bulunamadı.

Raporlar, Paddock’un bir reçete ile bir buçuk yıl önce aldığı sakinleştirici etkiye sahip ilaçları kullandığını ortaya çıkardı. Ancak saldırıyı gerçekleştirmeye iten etkenin ilaçlarla ilgisi olup olmadığı hala çözülemedi. En ilginç olan şey ise, sadece ateşli silahlara değil, ayrıca arabasının gövdesinde bir miktar patlayıcı bulundu. Ayrıca intihar etmek istememiş kaçmak için bir yol belirlediği ortaya çıktı.

Paddock’un saldırıyı nasıl planladığı açıklanamadı

CNN’nin davayla ilgili araştırmacılarına göre, benzer saldırılarda, genellikle üç faktör etkili olur; para, uyuşturucu ve aşk. Ancak şimdiye kadar gerçekleştirilen soruşturmalar saldırının neden yapıldığını belirleyemedi. Bu süreç boyunca Paddock’un saldırıyı nasıl planladığı açıklanamadı.

Katilin kardeşi olduğu iddia edilen Eric Paddock gazetecilere yaptığı açıklamada, babalarının ‘banka hırsızı’ olduğunu ve FBI’ın arananlar listesinde yer aldığını belirtti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.

Haberler Haberleri