Lübnan'dan ABD'ye çağrı: "İsrail'e baskı uygulayın"

Lübnan yönetimi, ABD'ye, saldırılarını durdurması için İsrail'e baskı uygulama çağrısı yaptı.

Lübnan Cumhurbaşkanı, İsrail'in saldırıları kesmesi ve Lübnan'ın güneyinde ev yıkımlarını durdurması için ABD'ye İsrail üzerinde baskı kurma çağrısı yaptı.

Lübnan Cumhurbaşkanı Joseph Avn, ABD'nin Lübnan Büyükelçisi Michel Issa ile yaptığı görüşmede, "İsrail'in saldırıları, askeri operasyonları, evlerin yıkımı ve buldozerlerle tahribini durdurması için baskı yapılması gerektiğini" vurguladı.

Cumhurbaşkanlığı açıklamasına göre Avn ve Issa, Lübnan ve İsrail hükümet temsilcileri arasında Washington'da yapılması planlanan üçüncü tur görüşmelere ilişkin gelişmeleri de ele aldı.

ABD, geçen ay İsrail ve Lübnan'ın Washington büyükelçileri arasında iki tur görüşmeye ev sahipliği yapmıştı.

Bu görüşmeler, İsrail ile Lübnan arasında onlarca yıldır gerçekleştirilen en üst düzey temas olarak kayda geçti.

ABD Dışişleri Bakanlığı, üçüncü turun 14-15 Mayıs'ta düzenleneceğini açıkladı.

Hizbullah ise görüşmelerin iptal edilmesini istiyor.

Kaynak: Mepa News

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.

Haberler Haberleri