"Macron'un derdi sömürgeci yapıyı ayağa kaldırmak"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un Doğu Akdeniz'le ilgili sözlerine tepki gösterdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin genel merkezinde Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’nda konuştu. Burada Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un Doğu Akdeniz'le ilgili yorumlarına ve Lübnan ziyaretine de değindi.

Erdoğan, Macron'un Doğu Akdeniz'le ilgili sözlerine "Doğu Akdeniz'de sahili olmayan bir ülkenin de kışkırtmalarıyla, Yunanistan'ın yanlış adımlar attığını görüyoruz. Kimse kendini dev aynasında görmemeli. Şov peşinde de koşmamalı." cevabını verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu akşam Almanya Başbakanı Angela Merkel ve AB Konseyi Başkanı Charles Michel ile görüşeceğini bildirdi.

"Hiçbir ülkeye de hakkımızı yedirtmeyiz"

Türkiye'nin Yunanistan ile olan sorunların çözümünü hep masada aradıklarını söyleyen Erdoğan, "Buradan şu gerçeğin altını çizmek istiyorum, bizim kimsenin hakkında gözümüz yok ancak hiçbir ülkeye de hakkımızı yedirtmeyiz." diye konuştu.

Erdoğan konuşmasını şöyle sürdürdü: "Oruç Reis 23 Ağustos tarihine kadar bölgedeki araştırmalarını sürdürecektir. Türk kıyılarını 2 kilometre, Yunan ana karasına ise 580 km uzaklıktaki Meis adası üzerinden deniz yetki alanı talep etmek akılla izah edilemez. 10 km karelik alanın 40 kmlik deniz alanına sahip olduğu iddiası temelsizdir."

Erdoğan ayrıca, Doğu Akdeniz'de Yunanistan ile yaşanan sorunların yalnızca diyalog ve diplomasi ile çözülebileceğinin altını çizdi.

Macron'un Lübnan ziyareti

Cumhurbaşkanı, Fransız mevkidaşının Beyrut ziyareti ile ilgiliyse, "Lübnan'a giden bizim arkadaşlarımızla Macron'un yaptıklarını değil insanlığımızın gereğini yerine getirdik. Macron felan bunların derdi tekrar sömürgeci yapıyı ayağa kaldırmak. Biz İslami görevimizi yerine getiriyoruz." ifadelerini kullandı.

Erdoğan "Birileri gibi derdimiz fotoğraf çektirmek, kameralar karşısında şov yapmak değil. Ezeli ve ebedi kardeşliğimizin gereği olarak Lübnan'dayız" dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.

İlgili Haberler

Fransa'dan Lübnan'a yeni yol haritası
Macron: Erdoğan'ın yayılmacı politikası Avrupa’da istikrarı bozuyor
Almanya Fransa'nın Doğu Akdeniz politikasını desteklemiyor

Haberler Haberleri