Mısır'da Rus yapımı savaş jeti düştü

Mısır'da Rus yapımı MiG-29 model savaş uçağının Cumartesi günü eğitim uçuşu sırasında düştüğü bildirildi.

Mısır'da Rus yapımı MiG-29 model savaş uçağının Cumartesi günü eğitim uçuşu sırasında düştüğü bildirildi.

Rusya'nın sahibi olduğu Birleşik Hava Taşıtı Şirketi (United Aircraft Corporation) tarafından yapılan açıklamada Rus yapımı MiG-29 model savaş uçağının Cumartesi günü eğitim uçuşu sırasında düştüğü bildirildi. 

Rus Kommersant gazetesinin haberine göre, 2018’de Rusya ile Mısır arasında yapılan ticari anlaşmalar çerçevesinde Mısır’a verilen uçağın pilotu yere düşmeden önce güvenli bir şekilde kendisini tahliye etti. 

Rus şirketten yapılan açıklamada; “Mısır ordusuna ait MiG-29M model uçağın düşmesi ile alakalı en son bilgiler elimizdedir. Teknik uzmanlarımız yakın zaman içerisinde Mısır’a giderek kazanın soruşturma sürecine yardımcı olacaktır” ifadeleri kullanıldı. 

Askeri ve sivil hava taşıtları üreten şirketleri bünyesinde barındıran devlet şirketi kazanın olası nedenleri hakkında detay vermedi. 

Vedamosti gazetesi, havacılık sektöründe faaliyet gösteren iki ayrı kaynağa dayandırdığı haberde, Rusya ile Mısır arasında 2015 yılında varılan anlaşma çerçevesinde Rusya’nın 46 adet MiG-29 savaş jetini Mısır’a teslim edeceğini yazdı.

Kaynak: Mepa News

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.

İlgili Haberler

Rusya'ya ait Su-57 savaş uçağı düştü
Rusya'ya ait Su-25 savaş uçağı düştü
Almanya'da iki savaş uçağı düştü

Haberler Haberleri