Putin'in sözcüsü ne diyeceğini şaşırdı

El Cezire sunucusu Mehdi Hasan'ın programına konuk olan Putin sözcüsü Natalia Narochnitskaya, sorulan sorulara cevap vermekte büyük zorluk yaşadı.

2016 yılında El Jazeera kanalında yapılan bu röportajda, programın sunucusu Mehdi Hasan; Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in dönemin sözcüsü olan Natalia Narochnitskaya'ya, Rusya'nın Suriye politikası, Esed tarafında yer alarak saldırılara destek vermesi ve Suriye halkının şuan ki zor durumuna getirilmesi hakkında birtakım sorular soruyor. Suriye'deki mevcut kaosun sorumluları arasında Rusya Hükümetinin de yer aldığını dile getiren Mehdi Hasan; Esed rejiminin, dünyanın en tehlikelisi görülen IŞİD'den daha fazla can kaybına sebep olmasına rağmen Rusya Hükümetinin Esed rejimi yanında yer almasına anlam veremediğini söylüyor.

Hasan'ın sorularına karşılık veremedi

Putin sözcüsü Natalia Narochnitskaya'nın sorulan bu sorulara ve getirilen eleştirilere tutarlı cevaplar verememesi ise dikkat çekici. 

Röportaj 2016 yılında yapılmış olmasına rağmen yaşanan bu meselelerin tazeliği ve tüm bu soruları, gündemde tutmak mümkün.

Kaynak: Mepa News