Rabia Naz'ın babası akıl hastanesine yatırılıyor

11 yaşındaki Rabia Naz Vatan'ın aydınlatılamayan ölümüyle ilgili tartışmalar sürerken, baba Şaban Vatan hakkında akıl hastanesine yatırma kararı çıkarıldı.

Giresun'un Eynesil ilçesinde geçen yıl henüz aydınlatılamayan bir olay sonucu yaşamını yitiren Rabia Naz'ın babası Şaban Vatan hakkında Giresun Sulh Ceza Mahkemesi'nden 'akıl hastanesine götürme' kararı verildi.

Giresun Sulh Ceza Mahkemesi, kızı için adalet arayan Şaban Vatan'ın akıl sağlığının yerinde olup olmadığını tespit edilmesini istedi.

Karara göre Şaban Vatan, polis tarafından evinden alınarak Samsun Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi'ne götürülecek. Kararın UYAP sistemine yansıdığı öğrenildi. 

Şaban Vatan'ın kardeşi Muhammet Vatan'ın "kardeşinin akıl sağlığının yerinde olmadığı" yönündeki ifadesine dayanan mahkeme, Şaban Vatan'ın hastaneye sevkini talep etti. 

Adalet Bakanı Gül: Güveniyoruz

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül geçtiğimiz günlerde sosyal medya hesabından konuya ilişikin paylaştığı mesajda, "

Rabia Naz hakkında Giresun Başsavcılığı, soruşturmayı titizlikle yürüterek her ihtimali değerlendiriyor. Süreci biz de yakından takip ediyoruz. Olayı aydınlatacak olan yegane merci savcılık makamıdır; güveniyoruz." ifadelerini kullanmıştı.

Ancak konuyla ilgili olarak halen somut bir gelişme yaşanmış değil.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.

İlgili Haberler

AK Partili Canikli'den Rabia Naz için Meclis araştırma talebi
Rabia Naz'ın ölümüyle ilgili yeni gelişme
İstanbul'da 'Rabia Naz için adalet' eylemi

Haberler Haberleri