Radikal Yahudilerden Mescid-i Aksa'ya baskın

İsrail güçlerinin eşlik ettiği radikal Yahudiler, Mescidi Aksa'nın avlusuna baskın düzenledi.

İsrail güçlerinin eşlik ettiği bir grup radikal Yahudi, bu sabah Doğu Kudüs'ün Eski Şehir bölgesinde bulunan Mescid-i Aksa'nın avlusuna baskın düzenledi. 

Filistin Enformasyon Merkezi'nin yerel kaynaklardan edindiği bilgilere göre, İsrail güçleri koruması altındaki bir grup radikal Yahudi, Mescid-i Aksa'nın güneybatısında bulunan el-Meğaribe (Fas) Kapısı'ndan içeri girerek Harem-i Şerif'e baskın düzenledi.

Yerel kaynaklar ayrıca, Mescid-i Aksa’nın doğusunda Yahudi yerleşimcilerin rahatlıkla Talmudik ayinlerini düzenlemeleri için İsrail güçlerinin Filistinlileri bölgeden uzaklaştırdığını belirtti.

Radikal Yahudi yerleşimcilerin zaman zaman Mescid-i Aksa'ya düzenlediği bu tür baskınlar, bölgede gerginliğin tırmanmasına neden oluyor.

Kudüs'te bulunan Mescid-i Aksa, Müslümanların ilk kıblesi olma özelliğini taşıyor.

Yahudi yerleşimciler, içinde Kıble Mescidi ile Kubbetu's Sahra Camisi'nin yer aldığı Mescid-i Aksa Külliyesi altında, Süleyman Mabedi kalıntılarının bulunduğu iddiasıyla kazı çalışmaları yapıyor, Mescid-i Aksa'da kendilerinin de ibadet etme hakları olduğunu savunuyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.

İlgili Haberler

Radikal Yahudiler Filistinlilerin koyunlarına saldırdı
Radikal Yahudilerden Mescid-i Aksa'ya baskın
Mescid-i Aksa'nın müdüründen çağrı: Aksa'yı savunun

Haberler Haberleri