Rejim yanlısı milisler fidye için sivilleri kaçırıyor

Suriye'nin güneyindeki Dera'da son birkaç gün içerisinde 9'u kadın 11 kişi rejim yanlısı milisler tarafından kaçırıldı.

Esed rejimi ve desteklediği milis gruplar, muhaliflerin kontrolündeki bölgeler ile rejim bölgelerini ayıran kontrol noktalarından son birkaç gün içerisinde 9'u kadın 11 sivili kaçırdı.

Ahrar Houran'da bulununan gözlemevinin müdürü Ebu Hüseyin Şeref, rejim yanlısı milislerin kadınları kaçırarak çok yüksek miktarlarda fidye istediğini, istediklerini alırlarsa bu kişileri serbest bıraktıklarını söyledi.

"Kontrol noktalarında kadınları kaçırdıktan sonra Dera'daki askeri ve hava istihbarat birimlerine götürüyorlar. Daha sonra da kadınların yakınları ile irtibat kurup serbest bırakılmaları karşılığında fidye istiyorlar"

'Önce tutuklular'

Dera'daki aktivistler geçen hafta "Önce tutuklular" adı altında bir kampanya başlattılar. Kampanyaya destek veren aktivistler, devam eden siyasi görüşmelerde tutuklular konusunun gündeme getirilmesini istedi.


Bölgedeki siviller de tutukluların serbest bırakılması için Dera'da protesto gösterisi düzenledi.

Kaçırılma olaylarının yaşandığı Dera çatışmasızlık bölgeleri kapsamında yer alıyor. Yapılan anlaşma nedeniyle bölgedeki askeri operasyonların bir süredir azaldığı dile getiriliyor.

Kaynak: Mepa News

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.

Haberler Haberleri