"Rus ordusu Kiev'i kuşatmaya odaklandı"

Ukrayna Genelkurmay Başkanlığı, Rus güçlerin başkent Kiev etrafında yoğunlaştığını ve abluka altına alınan yerleşim yerlerindeki direnişi zayıflatmaya odaklandığını bildirdi.

Ukrayna Genelkurmay Başkanlığından bu sabah yapılan açıklamada, “Rus ordusu, Kiev’i kuşatmaya ve ablukaya alınan yerleşimlerdeki direnişi zayıflatmaya odaklandı.” ifadeleri kullanıldı. Söz konusu hedefi yerine getirirken Rus ordusunun, elinde olan askerlerinin ana bölümünü tükettiğini ve Rusya’nın Güney ve Doğu Askeri Bölgelerinden ek birlikleri sevk etme hazırlıklarına başladığı belirtildi.

Rus ordusunun can kayıpları artıyor

Ukrayna Genelkurmay Başkanlığı, Rus ordusunun tahmini kayıplarına dair yeni verileri şu şekilde açıkladı:

“Düşmanın 24.02-04.02 tarihleri arasındaki tahmini kayıpları; 33 Rus savaş uçağı, 37 helikopter, 251 tank, 939 zırhlı araç, 105 top, 18 hava savunma sistemi, 50 çok namlulu roketatar sistemi, 404 araç, 60 akaryakıt tankeri, 3 İHA, 2 bot. Düşmanın can kaybı sayısı yaklaşık 9 bin 166 kişi. Veriler güncelleniyor. Verilerin hesaplanması, çatışmaların yüksek yoğunluğu nedeniyle zorlaşıyor.

Kaynak: Kırım Haber Ajansı

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.

Haberler Haberleri