Rusya koronavirüs nedeniyle Türkiye uçuşlarına sınırlama getirdi

"Rusya'dan İstanbul’a yapılan tarifeli seferler dışındaki uçuşlar yarından itibaren geçici olarak durdurulacak."

Rus sivil havacılık ajansı Rosaviatsiya, Kovid-19 pandemisi nedeniyle Türkiye’ye yapılan uçuşlarda sınırlandırma kararı aldı. İstanbul’a yapılan tarifeli seferler dışındaki uçuşlar yarından itibaren geçici olarak durdurulacak.

Sputnik'in haberine göre Rosaviatsiya, “23 Mart 00.00 itibarıyla sadece tarifeli Moskova-İstanbul seferleri yapılacak. Rusya vatandaşlarının (Türkiye’den) tahliyesinin tamamlanmasına dek, sadece Rusya vatandaşlarının taşınması koşuluyla charter uçuşlara da izin verilecek” açıklaması yaptı.

Rosaviatsiya’nun bu açıklaması, Moskova-İstanbul arasında yapılan düzenli seferler dışındaki tüm uçuşların durdurulacağı anlamına geliyor.

Öte yandan açıklamada söz konusu sınırlandırmanın ne zamana dek süreceğine ilişkin bir ifade yer almış değil.

Rusya, Kovid-19 pandemisinden korunmak için alınan tedbirler kapsamında bugüne dek Yunanistan, İspanya, İsveç ve Almanya’nın birçok kentine uçuşları geçici olarak durdurma kararı almıştı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.

İlgili Haberler

Koronavirüs Rusya'da giderek yayılıyor: Vaka sayısı 840'a yükseldi
"Rusya koronavirüs nedeniyle yaşanan ölümleri gizliyor"
"Çin'in açıkladığı 'koronavirüs' rakamları gerçeği yansıtmıyor"

Haberler Haberleri