Rusya’dan ABD ve İsrail’e tepki: "Orta Doğu felakete sürükleniyor"

Rusya, ABD ve İsrail’in İran’a yönelik saldırılarını “sorumsuz ve tehlikeli” olarak nitelendirerek bölgenin büyük bir krizle karşı karşıya olduğu uyarısında bulundu.

Rusya, Amerika Birleşik Devletleri ve İsrail’in İran’a yönelik başlattığı saldırıları sert ifadelerle eleştirerek, operasyonların Orta Doğu’yu “tehlikeli ve kontrolsüz bir tırmanışa” sürüklediğini açıkladı.

Rusya Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, “Washington ve Tel Aviv bir kez daha bölgeyi hızla insani, ekonomik ve muhtemelen radyolojik bir felakete yaklaştıran tehlikeli bir maceraya girişti” ifadelerine yer verildi.

Açıklamada ayrıca, bölgenin kontrolsüz bir çatışma sarmalına sürüklenmesinin, özellikle Orta Doğu’daki ülkeler başta olmak üzere dünya genelinde devletleri yeni tehditlere karşı daha güçlü askeri kapasite edinmeye yöneltebileceği uyarısında bulunuldu.

Rusya Güvenlik Konseyi Başkan Yardımcısı Dmitri Medvedev de sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, ABD Başkanı Donald Trump’ı hedef aldı. Medvedev, İran ile yürütülen müzakerelerin “yalnızca bir örtü” olduğunu öne sürerek saldırı kararını eleştirdi.

Eski Rusya Devlet Başkanı olan Medvedev, ABD’nin tarihsel geçmişine atıfta bulunarak, İran’ın köklü devlet geleneğine dikkat çekti ve uzun vadede gelişmelerin nasıl sonuçlanacağının belirsiz olduğunu ifade etti.

ABD Başkanı Trump ise saldırıların İ"ran’dan kaynaklanan güvenlik tehdidini ortadan kaldırmayı" ve "İran halkına yönetimlerini değiştirme fırsatı sunmayı amaçladığını" açıklamıştı.

Rusya’nın açıklamaları, büyük güçler arasındaki görüş ayrılıklarının derinleştiğine ve krizin uluslararası boyut kazandığına işaret ediyor.

Kaynak: Mepa News

Yorum Yap
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Haberler Haberleri