Rusya'nın silah ihracatı: En çok ne satıyor, en fazla alım yapan ülkeler hangileri?

Dünyanın en büyük silah üreticileri arasında yer alan Rusya, resmi olarak 45 ülkeye ihracat yapıyor.

Dünyanın en büyük silah üreticileri arasında yer alan Rusya, resmi olarak 45 ülkeye ihracat yapıyor.

Küresel çapta silah satışlarının yüzde 20'sinin kaynağı Rusya.

Rusya, söz konusu silahların yüzde 90'lık bir bölümünü toplamda 10 ülkeye ihraç ediyor.

Bu ülkeler şu şekilde:

Rusya'nın en büyük müşterisi Hindistan, alımların yüzde 23'ünü yapan ülke. Silahlarının yarısını Rusya'dan alan Hindistan, geçtiğimiz 5 yılda Rusya'dan silah ithalatı için 6.5 milyar dolar ödedi.

İkinci en büyük alıcı ise Çin. Çin aynı dönemde 5.1 milyar dolarlık silah alımı yaparak Rus silahlarının yüzde 18.2'sini alan ülke oldu.

Üçüncü sırada 4.2 milyar dolarla Cezayir (yüzde 14.9), 3.3 milyar dolarla Mısır (yüzde 11.8) 1.7 milyar dolarla Vietnam (yüzde 5.9) bulunuyor.

Bu ülkeleri 1.2 milyar dolarla (yüzde 4.3) Kazakistan ve Irak izliyor.

Rusya'nın sattığı silahların yüzde 48.6'sı savaş uçaklarından oluşuyor. Rusya bu tarih aralığında 14 milyar dolarlık savaş uçağı ve helikopteri, 3.7 milyar dolarlık motor, 3.6 milyar dolarlık füze, 2.8 milyar dolarlık tank ve zırhlı araç, 2 milyar dolarlık hava savunma sistemi, 1.5 milyar dolarlık savaş gemisi ve 300 milyon dolarlık sensör satışı yaptı.

Kaynak: Mepa News

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.

Haberler Haberleri