Şii imam çıtayı yükseltti: Humeyni'nin ruhu emretsin, bulutlar yağmur yağdırır

Ünlü Şii din adamı Kaşani, “'Rehberlik makamındaki kimse kaderleri kontrol ettikleri gibi, evrenin akışlarını değiştirme gücüne sahiptir.' dedi.

İran'ın resmi din görüşü İsna Aşeriyye (12 imam) inancının eğitim merkezi Kum havzasının önemli Şii din adamlarından Ayetullah Halil Mübeşşir Kaşani, “Velayet-i Fakih (Rehberlik) makamı, kevni bir makam olup evrenin akışlarına hükmeder. O makamda bulunan kimse yağmur yağdırma gücüne sahiptir, bulutlar onun emrine boyun eğer.” dedi.

“Humeyni’nin yağmur yağdırma yetkisi var”

İran Cumhuriyeti’nin kurucusu Humeyni’nin ruhunun, bulutlara yağmur yağdırma emri verebilme yetkisine sahip olduğunu savunan Kaşani, “Rehberlik makamındaki kimsede yağmur düşüncesi hasıl olduğu takdirde bulutların onun bu isteğini hemen yerine getireceğini” iddia etti.


Şii din adamı Ayetullah Halil Mübeşşir Kaşani

“Rehberlik makamı kaderleri kontrol eder, evrenin akışlarını değiştirir”

İran Devrim Muhafızlarının resmi ajansı Tasnim’e konuşan Ayetullah Kaşani sözlerini şöyle sürdürdü:

İsna Aşeriyye imamlarının makamı, kevni bir makamdır. Kaderleri kontrol ettikleri gibi, evrenin akışlarını değiştirme gücüne de sahipler. Bu kevni yetkinin belirli bir kısmı, (Şii inancına göre hicri 260  yılından kaybolup hala hayatta olduğuna inanılan) 12. İmam tarafından, bu makamda oturun kimseye verilmektedir.”

“Rehberlik makamı, Allah’ın en büyük idare mekanizması”

Rehberlik makamı temsilcisi Ali Saidi’nin de daha önce benzer açıklamalarda bulunarak, dini lider Ali Hamaney’in, Allah’ın yeryüzündeki makamı olduğunu savunarak onun gökyüzüyle iletişim halinde olduğunu öne sürmüş, onun rolüyle peygamberin rolünün eşit olduğunu, Rehberlik makamının insanları idare etme noktasında Allah’ın en büyük idare mekanizması olduğunu iddia etmişti.


Hamaney'in temsilcisi Ali Saidi

“Rehberlik makamının halk desteğine ihtiyacı yok”

Açıklamasının devamında ise Ali Saidi, “Rehberlik makamında oturan kimsenin meşruiyeti ile halk desteğinin bir araya getirilmesi, İslam dininin esaslarına terstir. Halkın görevi, İslam sisteminin kurulması için yardımda bulunmaktır. Rehberlik makamına meşruiyet vermek değildir.” ifadelerini kullanmıştı.

Kaynak: Mepa News

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.

Haberler Haberleri