Somali Savunma Bakanı Mekke Anlaşması toplantısı için Ankara'da

Somali'deki Mogadişu yönetiminin Savunma Bakanı Ahmed Moallim Fiqi, Türkiye, Suudi Arabistan ve Pakistan'ın yer aldığı Mekke Ortak Savunma Anlaşması toplantısına katılmak üzere Ankara'ya geldi.

Mogadişu yönetimi Savunma Bakanı Ahmed Moallim Fiqi, Türkiye, Suudi Arabistan ve Pakistan'ın katılımıyla Ankara'da gerçekleştirilen Mekke Ortak Savunma Anlaşması toplantısına katılmak üzere Türkiye'ye geldi.

Fiqi'nin Ankara ziyareti, bölgesel savunma ve güvenlik işbirliğinin ele alınacağı toplantı kapsamında gerçekleşti.

Türkiye, Suudi Arabistan ve Pakistan arasında imzalanan Mekke Ortak Savunma Anlaşması, bölgesel güvenlik alanındaki işbirliğinin geliştirilmesini hedefliyor.

Somali Savunma Bakanı'nın toplantıya katılımının, anlaşma kapsamındaki güvenlik işbirliğinin bölgesel boyutunun genişletilmesi açısından önem taşıdığı değerlendiriliyor.

Kaynak: Mepa News

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.

Haberler Haberleri