İsrail'in Gazze Şeridi'ndeki soykırım savaşının başlamasından bu yana ordudaki intihar oranları artıyor.
İsrailli 2 kadın askerin bu hafta intihar ettiği bildirildi.
Böylece 2026 yılı başından bu yana intihar eden İsrail askerlerinin sayısı 25'e yükseldi.
Haaretz salı günü, Mısır-İsrail sınırında konuşlandırılan Bardelas Taburu'nda görev yapan bir kadın askerin sabah saatlerinde bir askeri üste intihar ettiğini bildirdi.
Gazete, askerin üste yaralı halde bulunduğunu ve hastaneye kaldırıldığını, ancak daha sonra öldüğünü belirtti.
Haaretz ayrı bir olayda, İsrail askeri istihbaratında görev yapan bir kadın askerin pazar günü orta İsrail'deki Ramat Haşaron yakınlarında bulunan Glilot Askeri Üssü'nde intihar ettiğini bildirdi. Haberde askerin gizli bir görevde bulunduğu belirtildi.
İsrail ordusu, her iki olaya ilişkin Askeri Polis aracılığıyla soruşturma başlattı.
Gazetenin derlediği verilere göre yılbaşından bu yana intihar eden görevdeki İsrail askerlerinin sayısı 16'ya yükseldi.
Haberde ayrıca savaşa katılan muvazzaf ve yedek personel dahil en az 9 askerin daha görev dışında bulundukları sırada intihar ettiği belirtildi.
2025 yılında görevdeki 22 İsrail askeri intihar etmiş, bu İsrail ordusunun son 15 yılda kaydettiği en yüksek yıllık rakam olmuştu.
Kaynak: Mepa News