Suriye devlet haber ajansı SANA, Pazar günü Suriye'nin doğusundaki bir polis karakolu yakınlarında bomba yüklü bir aracın infilak ettirilmesi sonucu üç polis memurunun hayatını kaybettiğini ve iki kişinin de yaralandığını bildirdi.
SANA, “Deyrizor'un doğu kırsalında yer alan Meyadin kentindeki polis karakolu yakınlarında bugün meydana gelen patlamada üç polis memuru şehit oldu, ikisi de yaralandı” ifadelerini kullandı.
Dünkü saldırıyla ilgili olarak Meyadin kenti emniyet müdürü tarafından yapılan açıklamada, “Bugün saat tam 17.13'te Meyadin polis karakolu yakınlarında bir patlama meydana geldi” denildi.
Açıklamada ayrıca, “İlk incelemeler sonucu patlamanın bomba yüklü bir araçtan kaynaklandığını ve üç Genel Güvenlik mensubunun ölümüne ve çok sayıda kişinin yaralanmasına yol açtığı ortaya koyuyor” ifadeleri yer aldı.
İngiltere merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi ise bombalı saldırıda dördü polis memuru olmak üzere beş kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı.
Bölge kaynakları saldırının emniyet güçleri tarafından bölgede düzenlenen güvenlik operasyonlarıyla aynı döneme denk geldiğini ifade ediyor.
Saldırının sorumluluğunu üstlenen olmazken Suriyeli yerel haber kaynakları bombalı araçla düzenlenen saldırının bölgedeki IŞİD hücreleri tarafından gerçekleştirilmiş olabileceğini ifade ediyorlar.
Kaynak: Mepa News