Suriye'nin en geniş ve organize muhalif grubu Heyetu Tahriri'ş Şam (HTŞ)'a bağlı, çocuklara yönelik Kur'an eğitimiyle beraber dini ilimlerin verildiği eğitim merkezine canlı bomba saldırısı düzenlendi.
İdlib kırsalında yer alan Hafasrace köyünde faaliyet yürüten Kur'an eğitim merkezine düzenlenen saldırıda, en az 20 kişinin hayatını kaybettiği bildirilirken birçok yaralının olduğu da aktarıldı.
Hayatını kaybedenler arasında HTŞ komutanları da var
Saldırı sonucu hayatını kaybedenler arasında HTŞ komutanlarından eğitim merkezinin kurucusu Ebu Yahya el Mısri’nin yanı sıra Ebu Müdavi es Suudi ve Ebu Usame el Cezayiri gibi komutanların bulunduğu kaynaklar tarafından açıklandı.
Eğitim merkezinin kurucusu Ebu Yahya el Mısri daha önce, akıncı birliklerini yönettiği Teftenaz Askeri Havaalanı çatışmalarında yara alarak bir kolunu kaybetmişti.
Yaşamını yitirenlerin geneli çocuk
Yerel kaynaklar, çocuklara yönelik Kuran eğitimine ve dini bilgiler verilmesine tahsis edilen eğitim merkezine düzenlenen saldırıda hayatını kaybedenlerin genelinin çocuk olduğuna dikkat çekti.
"Saldırının arkasında IŞİD var"
Grubun resmi hesaplarında saldırının kimin tarafından düzenlendiği yönünde bilgi paylaşılmazken gruba yakın kaynaklar, saldırının arkasında IŞİD’in olduğunu öne sürdü. IŞİD'in muhalif bölgelerde bu ve benzeri saldırıları düzenlediği biliniyor.
Kaynak: Mepa News