Taliban: ABD'nin teklifini değerlendiriyoruz

Taliban'ın Siyasi Ofis Sözcüsü Muhammed Naim, ABD'nin Afganistan barış süreciyle ilgili son teklifini değerlendirdiklerini belirtti.

Taliban'ın Siyasi Ofis Sözcüsü Muhammed Naim, ABD'nin Afganistan barış süreciyle ilgili son teklifini değerlendirdiklerini belirtti.

Sosyal medya hesabı üzerinden bugün bir açıklama yapan Taliban sözcüsü Muhammed Naim, devam eden barış müzakereleriyle ilgili olarak Biden yönetiminin sunduğu teklifi değerlendirdiklerini, bazı medya kaynaklarında teklifi reddettikleri yönünde çıkan haberlerin doğru olmadığını dile getirdi.

ABD'nin Afganistan planı

Muhammed Naim'in bahsettiği teklif geçtiğimiz günlerde "ABD'nin Afganistan Planı" olarak gündeme gelmişti. Plana göre, Afganistan'daki mevcut siyasi yönetim bir geçiş hükümeti ile değiştirilecek ve Taliban da bu hükümete dahil edilecek.

Plan ülke genelinde ilan edilecek kapsamlı bir ateşkesi de kapsıyor. 

ABD'nin Afganistan Özel Temsilcisi ve Taliban ile müzakereleri yürüten heyetin başındaki isim Zalmay Halilzad'ın son günlerde Doha-Kabil arası gerçekleştirdiği görüşme trafiğinde 8 sayfalık bir taslak plan üzerinde müzakereler yapıldığı ifade edilmişti.

Planlar ilgili medyada çıkan haberlerde ise Taliban'ın geçiş hükümetini reddettiği öne sürülmüştü.

Kaynak: Mepa News

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.

İlgili Haberler

ABD Afganistan'dan çekilmezse Taliban masadan kalkabilir
Moskova'da Taliban'ın da katılımıyla 'Afganistan Konferansı' düzenleniyor
Taliban, ABD ve Katar arasında üçlü görüşme

Haberler Haberleri