Trump Gazze'deki insani kriz konusunda tutum değiştirdi

Trump'ın paylaşımı, özel temsilcisi Steve Witkoff'un İsrail Başbakanı Beinyamin Netanyahu ile görüşmesi sırasında yayınlandı.

ABD Başkanı Donald Trump Perşembe günü, Hamas'ın rehineleri serbest bırakıp teslim olması halinde Gazze'deki insani krizin sona ereceğini söyledi.

Axios'un haberine göre Trump'ın bu açıklaması, son günlerde Gazze'deki insani krizi iyileştirme sorumluluğunu İsrail'e yükleyen diğer açıklamalarından farklı bir tonu işaret ediyor.

Trump, sahibi olduğu sosyal medya platformu Truth Social hesabında, “Gazze'deki insani krizi sona erdirmenin en hızlı yolu Hamas'ın TESLİM OLMASI VE REHİNELERİ SERBEST BIRAKMASI!!!” yazdı.

Trump'ın paylaşımı, özel temsilcisi Steve Witkoff'un İsrail Başbakanı Beinyamin Netanyahu ile görüşmesi sırasında yayınlandı.

Witkoff, insani krizi iyileştirmenin yollarını görüşmek ve Netanyahu ile ateşkes ve rehinelerin serbest bırakılması için yapılan çabalar hakkında konuşmak üzere bölgeye gitmişti.

Witkoff'un, ABD ve İsrail destekli Gazze İnsani Yardım Vakfı'nın yardım merkezlerindeki faaliyetleri görmek üzere Gazze'yi de ziyaret etmesi bekleniyor.

Kaynak: Mepa News

Yorum Yap
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
Yorumlar (2)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Haberler Haberleri