ABD Başkanı Donald Trump Pazartesi günü bir konuşma yapmak üzere İsrail parlamentosuna giderken, "Hamas'ın silahsızlanma planına uyacağını" savundu.
Konuşmasına başlamadan önce gazetecilere konuşan Trump, savaşın bitip bitmediği sorusuna "evet" yanıtını verdi.
Trump Knesset'in ziyaretçi defterine "Bu benim için büyük bir onur. Büyük ve güzel bir gün. Yeni bir başlangıç." diye yazdı.
Hamas'ın silahsızlandırılması, Trump'ın Gazze planının en çok tartışılan maddelerinden biriydi.
Hamas ise grubun silah bırakmasının söz konusu olmadığını belirtiyor.
Cumartesi günü AFP'ye konuşan bir Hamas yetkilisi, grubun silahsızlandırılmasının söz konusu olmadığını söyledi. Yetkili, "Önerilen silah bırakma söz konusu değil ve müzakere edilemez" dedi.
Trump, Hamas'ın silahlarını teslim etmesi konusunun barış planının ikinci aşamasında ele alınacağını öne sürüyordu.
20 maddelik plan, silahlarını bırakan Hamas üyelerine af vaat ediyor ve Gazze'den ayrılmalarına izin verileceğini söylüyordu.
Kaynak: Mepa News