Trump: İran anlaşmak istiyor

ABD Başkanı Donald Trump, İran'ın kendileriyle anlaşma yapmak istediğini savundu.

ABD Başkanı Donald Trump çarşamba günü yaptığı açıklamada, "İran'ın ABD ile anlaşmaya varmayı çok istediğini" söyledi ve "Washington'ın böyle bir adım atıp atmamaya karar vereceğini" ekledi.

Savunma ve İnovasyon Zirvesi için Pensilvanya'ya giden Trump, "son tarih vermeyi" sevmediğini söyledi ve İran'ı "uslu durması" konusunda uyardı.

Trump, ABD'nin "İran konusunda gerçekten iyi iş çıkardığını" söyledi ve "İran İslam Cumhuriyeti şu anda mutlu değil" dedi.

Trump sözlerini şöyle sürdürdü:

"İran anlaşmaya varmayı çok istiyor. Yaptığımız şeylerden hoşlanmıyorlar ve anlaşmak istiyorlar. Onlarla anlaşıp anlaşmayacağımızı ya da işi tamamen bitirip bitirmeyeceğimizi göreceğiz."

İran savaşı, ABD ve İsrail'in 28 Şubat'ta İran'a saldırmasıyla başladı.

İran da bu saldırılara İsrail ile Körfez ülkelerindeki ABD çıkarlarına misillemede bulunarak karşılık verdi.

Haziran ayında, çatışmaları durdurmayı ve bir barış anlaşmasının yolunu açmayı amaçlayan bir mutabakat zaptı imzalanmıştı.

Ancak bölgedeki gerilim yeniden çatışmalara yol açtı. Karşılıklı saldırılar 6 gündür devam ediyor.

Kaynak: Mepa News

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.

Haberler Haberleri