Trump: İsrail ve Lübnan arasında 10 günlük ateşkes sağlandı

ABD Başkanı Donald Trump, İsrail ile Lübnan arasında perşembe günü yürürlüğe girecek 10 günlük bir ateşkes üzerinde anlaşma sağlandığını açıkladı.

ABD Başkanı Donald Trump, İsrail ile Lübnan arasında 10 günlük bir ateşkes sağlandığını açıkladı.

Trump, ateşkesin perşembe günü ABD saati ile 17.00’de yürürlüğe gireceğini belirtti.

ABD Başkanı, ateşkesin Lübnan Cumhurbaşkanı Joseph Avn ve İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile yaptığı ayrı telefon görüşmelerinin ardından sağlandığını duyurdu.

Trump, kendisine ait Truth Social platformunda yaptığı paylaşımda, “Bu iki lider, ülkeleri arasında barışı sağlamak amacıyla ABD Doğu Saati ile 17.00’de başlayacak 10 günlük bir ateşkesi resmen başlatma konusunda anlaştı.” ifadelerini kullandı.

Trump ayrıca salı günü ABD Dışişleri Bakanlığı’nda Lübnan ve İsrail büyükelçileri arasında gerçekleştirilen görüşmelere de dikkat çekti.

ABD Başkanı, Başkan Yardımcısı JD Vance, Dışişleri Bakanı Marco Rubio ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral Dan Caine’e iki ülke ile birlikte çalışarak “kalıcı bir barışın sağlanması” için talimat verdiğini söyledi.

Trump, ayrı bir paylaşımında ise Lübnan Cumhurbaşkanı Avn ve İsrail Başbakanı Netanyahu’yu barış görüşmeleri için Beyaz Saray’a davet edeceğini açıkladı.

ABD Başkanı, “Her iki taraf da barışı görmek istiyor ve bunun hızlı bir şekilde gerçekleşeceğine inanıyorum.” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Mepa News

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.

Haberler Haberleri