Trump İsrail'i uyardı: "Suriye'ye müdahale etmeyin"

ABD Başkanı Donald Trump, İsrail'i Suriye'ye müdahale etmemesi konusunda uyardı.

ABD Başkanı Donald Trump, İsrail ordusunun Suriye'nin güneyinde gerçekleştirdiği baskından günler sonra İsrail'i "Suriye'yi ve yeni yönetimini istikrarsızlaştırmaması" konusunda uyardı.

Trump dün yaptığı açıklamada "İsrail'in Suriye ile güçlü ve gerçek bir diyalog sürdürmesi ve Suriye'nin müreffeh bir devlete evrilmesini engelleyecek hiçbir şeyin yapılmaması çok önemlidir" dedi.

Trump'ın paylaşımından kısa bir süre sonra İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun ofisinden yapılan açıklamada, İsrail başbakanının ABD başkanıyla bir telefon görüşmesi gerçekleştirdiği belirtildi.

Trump, sosyal medya paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

"ABD, Suriye'de sıkı çalışma ve kararlılıkla elde edilen sonuçlardan son derece memnundur. Suriye hükümetinin gerçek ve müreffeh bir ülke inşa etmek üzere amaçlananı, yani önemli olanı yapmaya devam etmesini sağlamak için elimizden gelen her şeyi yapıyoruz. Onlara büyük ölçüde yardımcı olan şeylerden biri, çok güçlü ve ısırıcı yaptırımları sona erdirmem oldu. Bunun Suriye, liderliği ve halkı tarafından gerçekten takdir edildiğine inanıyorum.

İsrail'in Suriye ile güçlü ve gerçek bir diyalog sürdürmesi ve Suriye'nin müreffeh bir devlete evrilmesini engelleyecek hiçbir şeyin yapılmaması çok önemlidir. Suriye'nin yeni Devlet Başkanı Ahmed Şara, iyi şeylerin olmasını ve hem Suriye hem de İsrail'in birlikte uzun ve müreffeh bir ilişkiye sahip olmasını sağlamak için gayretle çalışıyor. Bu tarihi bir fırsattır ve Ortadoğu'da barış için halihazırda elde edilmiş olan başarıya katkıda bulunmaktadır."

İsrail işgal güçleri Cuma günü sabahın erken saatlerinde Beyt Cin bölgesine baskın düzenleyerek bölgede "Cemaat-i İslamiyye"ye mensup olduğunu iddia ettiği kişileri alıkoymak istedi.

Ancak yerel halk ve Suriye medyasına göre devriyeler kasabanın mahallelerine girer girmez kasabanın bazı silahlı sakinleriyle işgal güçleri arasında çatışmalar patlak verdi.

Çatışmaların sona ermesi ve İsrail güçlerinin geri çekilmek zorunda kalmasından bir süre sonra İsrail savaş helikopterleri ve diğer hava araçları Beyt Cin kasabasındaki sivil yerleşimleri gelişigüzel şekilde hedef almaya başladı.

Bombardıman sonucunda çok sayıda sivil hayatını kaybetti.

Kaynak: Mepa News

Yorum Yap
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
Yorumlar (2)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Haberler Haberleri