Trump, Katar'ın hediye ettiği 400 milyon dolarlık özel jetin açılışını yaptı

ABD Başkanı Donald Trump, Katar tarafından hediye edilen ve başkanlık uçağına dönüştürülen özel jetin açılışını yaptı.

ABD Başkanı Donald Trump, cuma günü yeni Air Force One olarak görev yapacak Boeing 747-8 uçağını tanıttı. Böylece ABD'nin geçen yıl Katar hükümetinden hediye olarak kabul ettiği 400 milyon dolarlık lüks uçak ilk kez görücüye çıktı.

Trump, Washington dışındaki Joint Base Andrews'te bulunan bir hangarın içinde dev jetten merdivenlerle indi. Burası onlarca yıldır başkanlık havalimanı olarak kullanılan askeri üs olarak biliniyor. Trump, Hava Kuvvetleri yetkililerini selamladı ve askerlerden oluşan kalabalığa hitap etti.

Başkan, "Bunun gibisi bir daha asla olmayacak. Bu çok özel bir uçak. Dünyanın en lüks uçağı olarak kabul ediliyor." dedi.

Yeni uçak, 30 yıldan uzun süredir başkanlara hizmet veren askeri standartlardaki 747-2'nin yerini alacak.

Trump, yabancı bir hükümetten hediye uçak kabul edilmesinin çıkar çatışması veya güvenlik riski oluşturduğu yönündeki eleştirileri reddetti.

Trump, Katar jetinin, yeni Boeing uçak filosu 2028'de Hava Kuvvetleri'ne teslim edilene kadar kullanılacağını söyledi.

Kaynak: Mepa News

Yorum Yap
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Haberler Haberleri