Trump: Suriye ile İsrail'in anlaşması için çalışıyoruz

Trump Ahmed Şara ile yaptığı görüşmenin ardından Suriye ile İsrail arasında olası bir anlaşmayla ilgili konulara da değindi.

ABD Başkanı Donald Trump Salı günü sahibi olduğu sosyal medya platformu Truth Social'da yaptığı paylaşımda, Beyaz Saray'da ağırladığı Suriye Devlet Başkanı Ahmed Şara ile tekrar görüşmeyi ve konuşmayı sabırsızlıkla beklediğini söyledi.

Trump, “Şara ile vakit geçirmek bir onurdu. Orta Doğu'da barışın tüm inceliklerini tartıştık ve o bu konunun önemli bir savunucusu. Tekrar görüşmeyi ve konuşmayı sabırsızlıkla bekliyorum” dedi.

Trump, istikrarlı ve başarılı bir Suriye'nin bölgedeki tüm ülkeler için çok önemli olduğunu da sözlerine ekledi.

Şara, 1946'da bağımsızlığını kazanmasından bu yana Beyaz Saray'ı ziyaret eden ilk Suriye lideri oldu.

Trump, basına kapalı geçen görüşmenin ardından gazetecilere, “O çok güçlü bir lider. Çok zorlu bir yerden geliyor ve zorlu bir adam” dedi.

ABD Başkanı ayrıca, “İnsanlar onun zorlu bir geçmişi olduğunu söylüyor, hepimizin zorlu geçmişleri var... Ve açıkçası, zorlu bir geçmişiniz olmasaydı, bir şansınız olmazdı diye düşünüyorum.”

Suriye-İsrail anlaşması

Trump Pazartesi günü gazetecilere yaptığı açıklamada İsrail ile Suriye'nin "iyi geçinmesi" konusunda çalıştıklarını söyledi.

Suriye ile İsrail arasında bir anlaşma olasılığı sorulduğunda ise Trump, “Suriye konusunda bazı açıklamalar bekleyebilirsiniz” dedi.

Kaynak: Mepa News

Yorum Yap
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
Yorumlar (3)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Haberler Haberleri