ABD Başkanı Donald Trump Pazartesi günü yaptığı açıklamada, ABD'nin Suriye'ye yönelik yaptırımlarını hafifletebileceğini söyledi.
Trump, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talebi üzerine böyle bir adım atabileceklerini ifade etti.
Trump gazetecilere verdiği demeçte "Yaptırımları kaldırabiliriz, çünkü onlara (Suriye yönetimine) yeni bir başlangıç vermek istiyoruz" dedi.
Trump, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kendisine Suriye yaptırımlarını sorduğunu dile getirerek, "Birçok kişi bana bunu sordu, çünkü onlara uyguladığımız yaptırımlar onlara pek bir başlangıç sağlamıyor. Bu yüzden onlara yardımcı olabileceğimizi görmek istiyoruz" ifadelerini kullandı.
Yeni Suriye yönetimi bir süredir, 14 yıldır süren savaşın ardından ekonomik toparlanmayı son derece zorlaştıran Amerikan yaptırımlarından kurtulmak için girişimlerde bulunuyordu.
Kaynak: Mepa News