Trump'tan 'zorunlu' açıklama: Irkçılık kötüdür

ABD Başkanı Trump, Charlottesville'deki ırkçı saldırıyı net bir dille kınamamasına gelen tepkilerin ardından yeni bir açıklama yaptı.

ABD Başkanı Donald Trump, Charlottesville kentindeki şiddet olaylarını kınarken ırkçı ve aşırı sağcı gruplardan bahsetmemesine gelen tepkiler üzerine yaptığı açıklamada, "Ku Klux Klan, beyazların üstünlüğünü savunanlar ve diğer nefret grupları Amerikalıların değer verdiği her şeye ters" dedi.

ABD Başkanı Donald Trump, “Irkçılık kötüdür ve ırkçılık adına şiddete sebep olanlar hayduttur,” dedi.

Trump Beyaz Saray'da yaptığı açıklamada, "Ku Klux Klan, beyazların üstünlüğünü savunanlar ve diğer nefret gruplarının Amerikalıların değer verdiği her şeye zıt olduğunu" vurguladı.

ABD Başkanı, şiddet olaylarından birkaç saat sonra "pek çok tarafın sergilediği nefret, bağnazlık ve şiddeti kınadığını" belirtmişti.

Bu açıklamada ırkçı ve aşırı sağcı grupların adının anmaması tepkilere yol açmıştı.

Müslümanlara ve göçmenlere yönelik ayrımcı açıklamalarıyla bilinen Trump, faşizmin kurucusu İtalyan lider Benito Mussolini'nin "100 yıl koyun gibi yaşayacağına birgün aslan gibi yaşa" sözünü sosyal medya hesabından paylaşmıştı. 

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.

Haberler Haberleri