TSK destekli muhalifler ABD koalisyonuna ateş açtı

ABD'li Albay Ryan Dillon, 'Güçlerimize ateş açıldı, bu ateşe cevap verildi ve ardından güvenli bir bölgeye geçildi' diye konuştu.

ABD'nin öncülük ettiği koalisyon güçlerine Türkiye'nin desteklediği Suriyeli muhalifler tarafından Menbiç yakınlarında ateş açıldığı açıklandı.

DW'nin aktardığına göre açıklama, koalisyon güçlerinin sözcüsü Albay Ryan Dillon'dan geldi. Dillon, "Güçlerimize ateş açıldı, bu ateşe cevap verildi ve ardından güvenli bir bölgeye geçildi" diye konuştu.

Olayın ardından koalisyon güçlerinin Türkiye ile irtibata geçtiği de belirtildi. Dillon, Türkiye'nin destek verdiği Suriyeli muhaliflerin koalisyon güçlerine ateş açmasının "kabul edilemez" olduğunu Türkiye'ye ilettiklerini söyledi.

"Kendimizi korumaya hazırız"

Bölgede devriye gezen güçlere son iki hafta içerisinde birçok kez ateş açıldığını belirten Dillon, "Türk mevkidaşlarımıza devriye gezmeyi sürdüreceğimizi ve kendimizi korumaya her zaman hazır olduğumuzu ilettik" diye konuştu.

Amerika Birleşik Devletleri, PKK'nın Suriye uzantısı PYD/YPG'yi korumak adına Suriye'nin kuzeyinde askeri bulunuyor.

Türkiye'ye yaklaşık 40 kilometre uzaklıktaki Menbic, PKK tarafından geçen yıl ele geçirilmişti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.

Haberler Haberleri