Türkiye-Mısır yakınlaşması: İstanbul'dan yayın yapan Sisi muhalifi kanallar yayınlarına son veriyor

Türkiye ile Mısır arasında devam eden normalleşme süreciyle beraber, Türkiye'de faaliyet gösteren Müslüman Kardeşler'e (İhvan) yakınlığıyla tanınan kanalların yayınlarına son verdiği bildiriliyor.

Türkiye ile Mısır arasında devam eden normalleşme süreciyle beraber, Türkiye'de faaliyet gösteren Müslüman Kardeşler'e (İhvan) yakınlığıyla tanınan kanalların yayınlarına son verdiği bildiriliyor.

Hürriyet'ten Fatma Aksu'nun haberine göre, Ankara ile Kahire arasında başlayan diplomatik ilişkiler, İstanbul’dan Mısır’a yayın yapan muhalif televizyon kanalları El Şark, Vatan ve Mekammelen yayınlarına da yansıdı. Canlı yayınlar ve haber akışlarına son veren kanallar, eski diziler ve dini programlar yayınlamaya başladı.

Türkiye ile Mısır arasında bu yılın Mart ayında başlayan normalleşme girişimleri, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun açıklamalarıyla somutlaşmıştı.

Bu gelişmeler üzerine İstanbul’dan yayın yapan muhalif kanallar canlı yayınlarına son verdi. Kanallarda eski televizyon dizileri ve dini içerikli programlar verilmeye başlandı. Kanal yöneticileri, bu konuda polisten uyarı aldıklarını iddia etti.

Mısır'da 2013 yılında yaşanan darbenin ardından özellikle İhvan mensupları Abdulfettah el Sisi rejimi tarafından ciddi bir baskı altına alınmıştı. Birçok İhvan üyesi Mısır'ı terk etmek zorunda kalırken, Türkiye bu kişilerin sığındığı en önemli ülkelerden biri olmuştu. İhvan mensupları İstanbul merkezli birçok televizyon kanalı açıp Sisi karşıtı yayınlara devam ediyordu.

Mısır'daki darbenin ardından İstanbul’da açılan ilk Mısır televizyonu Rabia TV’ydi. O dönem günde 12 saat sadece Arapça yayın yapın Rabia TV, kapılarını Hürriyet’e açmıştı. Rabia TV’nin Sözcüsü Mısırlı gazeteci yazar Samir Al Araki, herhangi bir oluşuma veya bir camiaya bağlı olmadıklarını belirterek, “Bizim Müslüman Kardeşler’le koordineli bir çalışmamız yok. Bizim bir ümmetimiz var ve herhangi bir dış ülke tarafından yönetilmiyoruz. Şiddet yanlısı yayın da yapmıyoruz” demişti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.

İlgili Haberler

Çavuşoğlu: Mısır'la yeni bir dönem başlıyor
Mısır: Türkiye'nin açıklama ve jestlerini takdir ediyoruz
Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu Mısırlı mevkidaşı Şukri ile görüştü

Haberler Haberleri