Türkiye: Tüm imkanlarımızla Katar'ın yanındayız

Milli Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, İsrail'in Suriye'deki Türk Silahlı Kuvvetleri'ni hedef aldığı yönündeki iddia ve haberlerin asılsız olduğu ve gerçeği yansıtmadığı belirtildi.

Milli Savunma Bakanlığı Perşembe günü yaptığı açıklamada Katar'ın başkenti Doha'da Hamas müzakere heyetini hedef alan İsrail saldırısına karşı tüm imkanlarıyla Katar'ın yanında olduğunu vurguladı ve bunu Doha'nın egemenliğinin açık bir ihlali olarak nitelendirdi.

Savunma Bakanlığı Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri ve Sözcüsü Tuğamiral Zeki Aktürk tarafından yapılan açıklamada, "İsrail'in terörizmi devlet politikası hâline getirdiği, istikrarsızlığı derinleştirmeye çalıştığı, çatışmadan beslendiği ve barışa tamamen karşı olduğu bir kez daha gözler önüne serilmiştir." denildi.

Bakanlık açıklamasında uluslararası topluma İsrail'in Katar'da olduğu gibi pervasız saldırılarıyla bölgeyi felakete sürüklediğini hatırlatarak İsrail'in etkili yollarla durdurulması gerektiği belirtilip daha fazla sorumluluk çağrısı yinelendi.

Türk askerleri Suriye'de

Milli Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, İsrail'in Suriye'deki Türk Silahlı Kuvvetleri'ni hedef aldığı yönündeki iddia ve haberlerin asılsız olduğu ve gerçeği yansıtmadığı belirtildi.

Açıklamada, Suriye'de bulunan Türk kuvvetleri, personeli ve teçhizatın herhangi bir olumsuzluğa maruz kalmadığı ifade edildi.

Kaynak: Mepa News

Yorum Yap
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Haberler Haberleri