Türkiye'deki Uygurlar Çin'in Doğu Türkistan'daki 'açlık soykırımını' protesto etti

Çin'in Uygurlara yönelik baskı girişimlerini sürdürebilmek amacıyla koronavirüs ve diğer birçok gelişmeyi bir 'bahane' olarak kullandığı vurgulanıyor.

Çin'in Doğu Türkistan'daki insan hakları ihlallerine ek olarak koronavirüs kısıtlamaları altında Uygurların temel gıdalara erişimine engeller getirdiği bildiriliyor.

Doğu Türkistan'dan servis edildiği ifade edilen görüntülerde birçok Uygur ailenin koronavirüs kısıtlamaları sebebiyle karantina altına alındığı ve evlere hapsedildiği aktarılıyor.

Görüntülerde birçok Uygur, temel gıda maddelerine erişimlerinin engellendiğini bu sebeple günlerdir aç kaldıklarını ifade ediyor.

Dahası son olarak Doğu Türkistan Sürgün Hükümeti Başbakanı Salih Hudayar'ın yayımladığı görüntülerde, Uygur bir ailenin açlıkla pençeleştiği görülüyor.

Çin yönetiminin Doğu Türkistan'daki son kısıtlamalarına karşılık olarak Uygur diasporası, Türkiye'de Çin'in Doğu Türkistan'da yer edinen baskıcı politikalarına karşı protestolar gerçekleştirdi.

İstanbul'da düzenlenen etkinlikte Uygurlar, Çin'in ayrımcı tavrını protesto etmelerinin yanı sıra Doğu Türkistan'daki son durum hakkında halkı bilgilendiren çalışmalarda bulundu.

Öte yandan Uygurlar, bölgedeki hemşehrilerinin 'tam bir özgürlüğe kavuşması' için Doğu Türkistan'ın bağımsızlığını talep etti.

Kaynak: Mepa News

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.

İlgili Haberler

Onlarca Uygur'un öldüğü yangın sonrası halk Çin'in koronavirüs kısıtlamalarına karşı sokaklara döküldü
Çin'in Doğu Türkistan'da hapsettiği Uygur doktor hayatını kaybetti
Aralarında Türkiye'nin de olduğu 50 ülkeden Çin'e 'Uygur Türkleri' çağrısı

İnsan Hakları Haberleri