Ursula Tayfunu Filipinler'i vurdu: En az 16 kişi öldü

Filipinler'de meydana gelen Ursula Tayfunu nedeniyle en az 16 kişi hayatını kaybetti.

Filipinler'de meydana gelen Ursula (Phanfone) Tayfunu nedeniyle en az 16 kişi hayatını kaybetti.

Yetkililer ülkenin orta kesimlerinde yer alan Panay Adası'nda, dün akşam etkisini gösteren şiddetli rüzgarın yer yer saatte 150 kilometre hıza ulaştığını, aşırı yağışlar ve sel nedeniyle de 15 bin kişinin limanlarda mahsur kaldığını bildirdi.

Tayfun sebebiyle yaklaşık 60 bin kişi evini terk ederken, bölgede vapur ve uçak seferleri de iptal edildi.

Ölümlerin merkez eyaletler olan Capiz, Iloilo ve Leyte'de yoğunlaştığı belirtildi. Kategori 3 olarak sınıflandırılan tayfun sebebiyle çok sayıda ev ve iş yerinin çatısı uçtu, ağaçlar ve elektrik direkleri devrildi.

Sel suları nedeniyle mahsur kalanlar sosyal medya üzerinden yaptıkları paylaşımlarla yardım çağrısı yaparken, şimdiye kadar en az 10 bin kişinin güvenli bölgelere sevk edildiği kaydedildi.

Yılda ortalama 20 tayfun ve tropik fırtınanın görüldüğü Filipinler, "Pasifik Ateş Çemberi" olarak da bilinen Pasifik deprem kuşağında yer alıyor.

İrili ufaklı 7000'in üzerinde adadan oluşan Filipinler, çok sayıda aktif yanardağa ev sahipliği yapması nedeniyle de dünyada doğal afetin en çok görüldüğü ülkeler arasında.

Ülkede 2013'te iç kesimleri vuran Haiyan Tayfunu 7 bin 300'den fazla kişinin ölümüne yol açmış, 5 milyondan fazla kişi yerlerinden olmuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.

İlgili Haberler

Filipinler'de alışveriş merkezine silahlı saldırı
Brezilya'da bir haftadır süren aşırı yağışlarda ölü sayısı 64'e yükseldi
Pakistan'daki aralıksız kar yağışlarında ölü sayısı 95'e yükseldi

Haberler Haberleri