Yahudilerden sloganlar: Onları yakın, dövün, öldürün

Kudüs büyükelçiliği önünde dün yapılan gösteriler esnasında İsrailli Yahudiler gözaltına alınan Filistinliler için "Onları yakın, öldürün" gibi sloganlar attı.

ABD Büyükelçiliği'nin taşındığı Kudüs'te dün büyükelçilik binası çevresinde hem ABD'nin kararını protesto eden Filistinliler hem de büyükelçiliğin açılışını kutlayan İsrailliler vardı. İsraillilerin Filistinliler için attığı sloganlar ise akıllara kazındı: 'Onları yakın, dövün, öldürün'

Amerika Birleşik Devletleri, uluslararası toplumdan yükselen tüm eleştiri ve itirazlara rağmen dün Tel Aviv'deki İsrail Büyükelçiliği'ni Kudüs'e taşıdı.

Açılış töreninde coşkulu bir konuşma yapan İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu, "Dostlarım, ne şanlı bir gün, bu günü hatırlayın. Bu tarihtir. Bay Trump, tarihi tanıyarak, tarih yazdınız" ifadelerini kullandı.

Törende konuşma yapan bir diğer isim olan Trump'ın damadı ve danışmanı Jared Kushner ise, "Trump söz verdiği zaman bunu tutar" şeklinde konuştu.

Kudüs'teki büyükelçilik binasının içinde bunlar yaşanırken, elçilik binasının önünde ise hem İsrailli hem de Filistinli göstericiler vardı.

Middle East Eye'da yer alan habere göre, elçilik binası önündeki Filistinliler, İsrail polisi tarafından dövülerek gözaltına alındı. Elçilik binasının dışında açılışı kutlayan İsrailliler ise "Onları yakın, onları vurun, onları öldürün" sloganlarıyla İsrail polisine destek oldu.

Dün ABD Büyükelçiliği'nin Kudüs'e taşınmasıyla ilgili olarak Gazze sınırında düzenlenen protestolarda İsrail güçleri, Filistinli göstericilerin üzerine ateş açmış, olaylarda en son hayatını kaybeden 8 aylık Filistinli bir bebekle birlikte 60 kişi yaşamını yitirmişti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.

İlgili Haberler

'Yahudi ulus devleti' yasasına Türkiye'den tepki
İsrail askerleri dün 56 Filistinliyi yaraladı
Recep Akdağ: İsrail terör devleti niteliğini gösterdi

Haberler Haberleri