Yemen El Kaidesi üç mensubunu örgütten ihraç etti

Yemen'de faaliyet gösteren El Kaide, talimatlarına uymadıkları gerekçesiyle üç kişinin gruptan ihraç edildiğini duyurdu.

Yemen'de faaliyet gösteren El Kaide yapılanması (AQAP), üç mensubunu "talimatlara uymadıkları" gerekçesiyle ihraç ettiğini duyurdu.

El Kaide tarafından yayınlanan açıklamada, ihraç edilen kişilerin bundan sonraki eylemlerinden sorumluluk kabul edilmeyeceği belirtilirken diğer mensuplara bu kişilerle iletişim kurmamaları talimatı verildi.

El Kaide'nin Arap Yarımadası kolu tarafından 26 Ekim'de yayınlandığı belirtilen açıklamada, Halid Abdülhakim Avad Atıf, "Kerrar el Evlaki" künyesiyle bilinen kişi, Ahmed Basabrin, "Assaf Basabrin" olarak bilinen kişi ve Muhammed Salih Hüseyin en Nakib, "Muhammed Kuba" ve "Sabri el Humeykani" adlarıyla bilinen kişi olarak sıralandı.

Grup, üç kişinin talimatlara uymadığını belirterek ihraç kararını gerekçelendirdi. Açıklamada ayrıca örgütün söz konusu kişilerin gerçekleştirebileceği eylemlerle ilgili tüm sorumluluğu reddettiği ve diğer mensupların bu kişilerle herhangi bir konuda iletişim kurmasının yasaklandığı ifade edildi.

Yemen Basın Ajansı'nın haberinde, kararın örgütün iç işleyişi açısından dikkat çekici olduğu değerlendirmesine yer verildi.

Bununla birlikte, üç kişinin hangi talimatlara uymadığına ve ihraç kararının somut nedenlerine ilişkin açıklamada ayrıntı verilmedi.

İhraç edilen kişilerin başka bir silahlı gruba katıldığına veya başka bir yapıyla bağlantı kurduğuna ilişkin iddialar da bağımsız biçimde doğrulanmış değil.

El Kaide'nin Arap Yarımadası kolu, Yemen'de uzun süredir faaliyet gösteren silahlı yapılardan biri. Grup, özellikle güney ve doğu bölgelerinde varlığını sürdürmeye çalışıyor.

Kaynak: Mepa News

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.

Haberler Haberleri