Yemen'in Birleşmiş Milletler tarafından tanınan hükümetinin başkan yardımcısı, ABD Başkanı Donald Trump'ın Yemen'deki Husileri "terör örgütü" olarak ilan etme kararını "Husilerin sonunun başlangıcı" olarak niteledi.
Yemen Cumhurbaşkanı Yardımcısı Aydarus ez Zubeydi, İsviçre'nin Davos kentinde düzenlenen Dünya Ekonomik Forumu'nda verdiği bir röportajda bu kararın İran'ın bölgedeki etkisini daha da azaltacağını savundu.
Kararın "İran'ın dişsiz kaldığı bir dönemde ABD'nin bölgedeki ivmesini daha da güçlendireceğini" savunan Zubeydi "terörist ilan edilen Husilerin saldırılarını yoğunlaştırmasını beklediğini" kaydetti.
Husileri "İran'ın bölgedeki son askeri kolu" olarak tanımlayan Zubeydi, "uluslararası güçlerin Husilerin yok olmasını sağlamak için çabalarını koordine etmeleri gerektiğini" savundu.
Husiler ilk kez Trump'ın ilk başkanlık döneminin sonunda "terörist" ilan edilmişti. Eski Başkan Joe Biden, Yemen'de kıtlık riskini gerekçe göstererek 2021'de bu kararı iptal etmişti.
Kaynak: Mepa News